Vyhledávání


Kontakt

Martin Sucháček

E-mail: martinsuchacek@seznam.cz

Ulster GP 1.

21.03.2014 13:54

Den první

09.08.2012 08:54

Letošní Ulster Grand Prix se po včerejším odpoledním tréninku rozjela na plné obrátky. Bohužel z našeho pohledu ne zrovna nejlépe. Ve svém úvodním tréninku havaroval Michal Dokoupil v místě zvaném Tornagrough, shodou okolností ve stejné pasáži, jako loni Michal Jiroš. Tornagrough je série tří velmi rychlých zatáček, první se jede přes horizont vlevo a protože se k ní přijíždí po dlouhé rovince, rychlost tady zrovna není malá. Po levé následuje mírná pravá a za ní hned levá (tady upadl Játro). Nevím přesně, kde havaroval Indi, ani důvod jeho crashe, to teď není podstatné. Důležité je, že podle prvních informací je jakžtakž v pořádku. Indi je tvdrej chlapík a zvládne i tuto situaci.

Jak si vedli ostatní čeští jezdci? V kvalifikaci na Dundrod National, závod se jede dnes odpoledne, si nejlépe z našich vedl Olin Hanák, který na obstarožní hondě zajel čas 4:00.580 (110.749mph). Osmadvacátý dosažený čas znamená pátou řadu na gridu. Pátá řada je ještě v první vlně. Martin Sucháček si časem 4:10.816 (106.229mph) vybojoval dvaačtyřicáté místo a postaví se tak na startu do desáté řady a bude startovat ze druhé vlny. Z výsledků vypadl Petr Homola, který měl technickou závadu na svém motocyklu, takže se na start závodu nejspíš nepostaví.

Kluci ještě odjeli první kvalifikaci pro závod UGP Supersport, kde už je startovní pole nabité všemi hvězdami a kde bohužel bude chybět naše největší želízko v ohni. Martin Sucháček si zatím kvalifikaci do závodu nevybojoval, na to, aby se kvalifikoval, mu včera chybělo pouhých 0.4 vteřiny, tak snad bude dnes úspěšný. Pedro je prozatím na 42. místě časem 4:05.626 (108.474mph). Olin se oproti prvnímu tréninku zlepšil až na čas 3:56.897 (112.471mph), ale i tak to stačilo až na 37. flek. Pravda, odstupy nejsou veliké, takže prostor ke zlepšení tu v dnešním dopoledním tréninku jistě ještě je.

 



Více zde: https://roadracing.webnode.cz/news/ugp-den-prvni/